Osteopathie bij baby's en kinderen.
Hoe sneller de behandeling na
de geboorte plaatsvindt, hoe beter.

Osteopathie bij baby’s en kinderen

Zwangerschap en geboorte kunnen voor baby’s zeer stressvol zijn. In de baarmoeder en in het geboortekanaal werden tijdens de bevalling grote krachten op de baby uitgeoefend om het kind naar buiten te drijven.

Soms zijn die krachten zó groot, dat er ook stress in het lichaam van het kind ontstaat. Deze stress kan zich uiten in diverse klachten. Baby’s kunnen bijvoorbeeld een voorkeurshouding ontwikkelen, ze kunnen zeer onrustig zijn, ontroostbaar (huilbaby’s) of ontwikkelingsstoornissen krijgen. Andere klachten zijn slecht slapen, overstrekken, zich niet lekker in hun vel voelen, enzovoorts. Osteopathie kan uitkomst bieden. De osteopaat verricht het onderzoek en de behandeling van een baby op zeer zachte wijze. Blokkades en spanningen worden opgespoord en opgeheven.

Osteopathie bij baby’s. Hoeveel behandelingen?

Meestal zijn twee of drie behandelingen voldoende om problemen op te lossen. Wel is dit natuurlijk afhankelijk van de ernst van de klachten en van het moment van raadplegen van de osteopaat. Hoe sneller de behandeling na de geboorte plaatsvindt, hoe beter. Het proces van ontplooiing is dan nog het meest actief, waardoor de behandeling beter aan zal slaan.

Ervaringen osteopathie bij baby’s en kinderen

Vaak krijgt de osteopaat van ouders te horen dat zij door de osteopathische behandeling een ander kind hebben gekregen. Het kind is tevredener en ontspannender. Soms maakt het ook ineens een snelle ontwikkelingsspurt door. Osteopathie is absoluut veilig voor baby’s en kinderen. Neem contact op met Eric Vissia als je osteopathie voor je kind overweegt, maar nog twijfels hebt. Hij kan alle vragen beantwoorden.